USB OTG Nedir Ne İşe Yarar

USB OTG (On-the-Go), birçok Android akıllı telefonun ve tabletin güçlü bir özelliğidir. Bugün bundan nasıl yararlanacağımızı öğreneceğiz!

Tipik olarak USB, ana bilgisayar/istemci temelinde çalışır (ana/bağımlı olarak da bilinir). Bu, ana cihazın - diyelim ki bir PC'nin - kendisine bağlı çevre birimlerinin (istemcilerin) kontrolünde olduğu anlamına gelir. Çevre birimlerini anlamak ve verilerine erişmek için sürücülere ve yazılıma sahiptir.

Bu nedenle, Android cihazınızı bilgisayarınıza bağladığınızda, tıpkı bir USB bellek veya taşınabilir sabit disk gibi bir 'yığın depolama cihazı' olarak algılanır. Bu aynı zamanda neden iki çevresel aygıtı birbirine bağlayamayacağınızı da açıklar - birinin ana bilgisayar olması gerekir.


USB On-The-Go farklıdır. Kablodaki küçük bir kablolama değişikliğiyle, Android cihazınız (genellikle bir istemcidir) bir ana bilgisayar görevi görebilir ve çok çeşitli çevre birimlerini doğrudan Android'inize bağlamanıza ve onlara bir dizüstü bilgisayar veya PC'nin yapacağı gibi erişmenize olanak tanır!


Bu, özel bir USB OTG kablosu veya adaptörü ve OTG uyumlu bir Android akıllı telefon gerektirir. Bir OTG kablosu veya adaptörü ile görebileceğiniz fiziksel bir fark olmasa da, bu işlev gerekliyse On-The-Go veya OTG desteğini açıkça belirten bir USB ürünü aradığınızdan emin olun.



Hangi Cihazlar OTG Uyumludur?

USB OTG‘yi kullanabilmeniz için OTG desteği bulunan bir cihazının olması gereklidir. Telefonda OTG var mı öğrenmenin en iyi yolu cihaz üreticisinin web sitesine bakmaktır.

Eğer bununla uğraşmak istemezsiniz USB OTG Checker uygulaması ile Android cihazlarınızın USB OTG desteği olup olmadığını tek tıklamayla öğrenebilirsiniz.


USB OTG ile hangi cihazları kullanabilirsiniz?

Klavyeler ve Fareler:

Çoğu USB klavyesi ve faresi OTG aracılığıyla takılabilir ve Android'de mükemmel şekilde çalışır. Multimedya tuşları veya makrolar için destek beklemeyin, ancak işaretleme, tıklama ve yazma için harika.

Oyun Kumandaları:

Kablolu Xbox 360 ve PS3 kumandalarının çalıştığını kesin olarak biliyoruz ve başkalarının da çalışması mümkündür. Tüm oyunlar denetleyicileri desteklemez, ancak küçük bir kurulum ve belki bir üçüncü taraf uygulamasıyla, Android'inizde oyunları tıpkı konsolunuzda oynadığınız gibi oynayabilirsiniz.

USB Çubuklar ve Bellek Kartları:

Normal USB tabanlı flash sürücüler ve bellek kartı adaptörleri, OTG ile harika çalışır. Bu, bir PC'ye ihtiyaç duymadan dosya aktarımını kolaylaştırır, bu da evden uzaktayken harikadır.

Taşınabilir Sabit Diskler:

Kendi harici güç kaynaklarına sahip olan taşınabilir HDD'ler, tıpkı USB bellek çubukları gibi çalışabilir, ancak taşınabilir HDD'nizin USB'den güç alması gerekiyorsa, muhtemelen Android'inizden çalışması için yeterli suyu almayacaktır.

USB Hub'lar:

Evet! Aynı anda klavye, fare ve oyun kumandası gibi birden fazla cihazı aynı anda bağlamak için temel USB hub'larını takabilirsiniz. Yine de, birden fazla USB çubuğu arasında bağlantı kurmak ve kopyalamak istiyorsanız, o kadar da iyi bir fikir değil.

Kameralar:

USB yoluyla dosya aktarabilen DSLR'ler ve Bas-Çek kameralar aynı zamanda bir USB bellek (veya başka herhangi bir 'yığın depolama aygıtı') gibi de çalışabilir.

Diğer Telefonlar:

Elbette! OTG sunucunuza tamamen başka bir telefon bağlayabilir ve dosyalarına erişebilirsiniz - tıpkı büyük, akıllı bir USB bellek gibidir.

Ethernet Adaptörleri:

Bazı temel Ağ Adaptörleri, Rj45 kablosuyla hızlı kablolu ağ veya internet erişimi sağlayarak OTG ile çalışabilir. WiFi kesildiğinde veya oteliniz 2006'da sıkıştığında hayat daha güvenli.

Kablosuz Dongle'lar:

Bu biraz isabetli ve özlenen bir şey. Bazı dongle'lar (ör. Xbox 360 Kablosuz Oyun Kumandası Alıcıları) üçüncü taraf bir uygulama yüklendiğinde çalışabilir ve diğerleri de çalıştırılabilir, ancak genel kural, bunların kablolu alternatifleri kadar güvenilir olmayacağıdır.

Müzik Aletleri:

MIDI klavyeleri gibi şeyler, doğru uygulama yüklendiğinde OTG ile uyumlu olabilir.

Dijital Çizim Tabletleri:

Dijital Kalemler, Sanat Tabletleri ve fare imlecini kontrol eden diğer cihazlar da özel sürücülere ihtiyaç duymadıkları sürece OTG uyumlu olabilir.

Web Kameraları:

Bazı web kameraları, bu yazının yazıldığı sırada Play Store'da olmayan ve yalnızca yazarın web sitesinde bulunan SimpleWebCam adlı üçüncü taraf bir uygulama aracılığıyla kullanılabilir.

Teorik olarak, HID uyumlu (İnsan Arayüzü Cihazı) çoğu cihaz, Android ve USB OTG'nin yanı sıra Mp3 çalarlar ve hafıza kartı okuyucuları gibi 'yığın depolama cihazı' olarak çalışabilen herhangi bir cihazla harika çalışmalıdır. Yazıcılar ve tarayıcılar gibi daha egzotik çevre birimleri için, bunların çalışma olasılığı son derece düşüktür çünkü Android onlarla iletişim kurmak için özel sürücülere sahip değildir.